Ultra Sound

Apakah ultra sound ni adalah imbasan yg tepat? Atau ia sekadar andai doktor.. Contohnya ada doktor yg mgatakn baby sindromla sakit jantungla didlm kandungan ibunya setelah doktor melihat imbasan scan atau sekadar tafsiran doktor..

5 Balas

Dr details scan doc boleh detect mslh pd baby..wktu details scan doc akan measure cecair dlm otak baby..klau lebih dr paras normal kemungkinan baby ade sindrom.. melalui details scan jgak doc bleh cek injap jntung baby normal atau x..sbb tu pnting buat details scan..bg sy la..x sure bg org lain..

Doktor boleh tau melalui detail scan. Detail scan ni beza ye dengan growth scan. Kalau nak buat detail scan buat di klinik2 swasta sebab kk hanya ada growth scan. Detail scan boleh buat masa kandungan 18-22 minggu. Boleh nampak kalau ade abnormality pada baby. Di sarankan buat. 😊

Klu detail scan biasanya tepat tp kna pkar yg tgk..klu pkar kta ada msalah,just follow up ap yg doc ckp..tp ap2 pun hnya Allah yg tau ap yg ad dlm rahim ibu..doa yg baik2..

boleh tahu dari detail scan sis.. sume dokter akan tgk 1 persatu...

by scan details