Kepastian buku pink

Hi momiess, nak tanya last months waktu 5weeks i da buat ultra sound and mmg nampak kantung so perlu buat lagi ultra sound for double confirm atau terus bukak buku pink? Now i da 9 week 😅

5 Balas

Mcm saya haritu scan klinik luar 6 minggu baru nampak kantung…so saya tgu lagi 2 minggu walk in pg KK trus bukak buku pink insyaAllah 8 week 2 hari dh nampak janin n heartbeat…

2y ago

Depends dgn berapa minggu..mcm saya haritu 6 minggu masih kosong..biasanya repeat scan lepas 2 minggu dh ada nampak insyaAllah

selalunya klau ada kntung saja kk x terima lg,,kna tggu ada janin n heartbeat baru boleh buat appoiment kk.. nnt sis scan lain dekat klinik swasta..

saya pun sama, mmng kene repeat sbb doc nak ukur saiz janin utk confirm kan usia kandungan sebelum buat appointment KK .

buat scan balik. nmpk kn janin + heartbeat. kalau kantung je dorg xnk.

Okay thankyouuu!