Ceaserean

Nk tnye ary ke brape ea ley start mandy lau yg brsalin melalui czer... Sbub tkot luka jahitan jd merekah ke... Ley bg petua x cane nk elak luka jahitan jd lembab

1 Balas

Hr ni czer esk dh mndi mcm biasa. Hari kena czer tu xmndi sbb blm boleh bgn, nurse just lap² kn bdn then tukarkan bju, pad apa semua. Just kena dap² kn tmpt luka tu sampai btl² kering guna tuala bersih. Nnti sblm discharge doc akn spray tmpt luka tu dgn spray kalis air supaya air x mnyerap kt kwsn luka bila kena air ms mndi. Sy dh 2x czer mmg buat cmtu je, alhamdulillah ok je xde jd apa². Semoga dipermudahkan sis 😊

5y ago

Boleh sis. Tp jgn lh mndi x igt dunia. Mndi skdr utk bersihkn diri sbb tkt tmpt luka jd lembap klu mndi lama sgt. Jgn sabun tmpt jahit tu atau siram air direct kt situ. Bila kita mndi automatik tmpt tu akn kena air sikit² so yg tu xpe. Lps mndi focus keringkan kwsn tu, dap² je slow² guna kain yg sng serap air. Lg 1 sy guna underwear yg bila pakai x ttp area tmpt jahit spya kwsn tu sntiasa kering x lembap.