Makanan untuk ibu mengandung

Apakah makanan yang sesuai untuk ibu yang mengandung?

5 Balas

Apa2 makanan pun boleh asalkan berkhasiat, cukup segala nutrien, bebas bahan kimia, bebas pengawet, bebas alkohol dan sbgnya.. bykkan minum air putih dan kurangkan mkn manis utk elak dari tersangkut kencing manis masa pregnant (GDM). Ambil mknn tinggi kalsium, zinc, iron, vitamin B, C dan asid folic utk support tumbesaran bayi

Makan bnda berkhasiat.. Fresh.. No junk food.. Air ckup.. Sy mkn blackmore preggy&lactating.. Mnm susu enfamama.. Alhamdulillah semua elok cntik bacaan smpilah bersalin..

Diet sye, tiap kali mkn lunch &dinner wajib ade buah & sayur.. protein plak tukar2... hari nie ayam, esok dagg, lusa ikan.. haa mcm tu la.. make sure dpt diet seimbang..

makanan berkhasiat. pelbagaikan jenis sayur2, buah2 dan protein. make sure cukup lemak sihat, protein, karbohidrat, vitamin, mineral dan fiber. air minum banyak.

makanan yg sihat n seimbang.