Naik motor ketika hamil 4 bulan

Apakah bahaya ketika langgar bumper, lubang dan jalan tidak rata? Semalam saya naik motor bersama suami dan kami melalui jalan penuh dengan bumper, ketika di bumper, suami tidak betul betul perlahan.. dia brek tapi masih boleh bounce. Dan saya sakit setiap kalinya. Pagi ini, perut saya tidak terasa seperti biasa. Saya berjalan laju, bergerak pun tidak sakit dan seolah olah saya tidak mengandung. Malam semalam saya bangun dalam keadaan tidur sedikit terlentang namun kedua kaki dinaikkan.. maksudnya tidak terlentang sepenuhnya. Cuma tak mengiring betul2. Saya risau. Tapi baru 2 minggu lepas haritu scan, nak scan lagi takut macam tak elok scan banyak kali.

3 Balas

kalau risau boleh ke klnik. and ultrasound tak membahayakan baby.