Balik kampung

Apa yg perlu bawak ya untuk balik kampung. Anak baru 2 bulan. Rasa mcm nak angkut 1 rumah je. Dahlah ank tidur dlm buai. Rumah mak mertua pulak bahang. Ank pulak klau panas2 ni cpt meragam.. Malasnya nak berjalan jauh.

1 Balas

Bawa kelengkapan bayi sis..kalau bahang tu..sis better x payah pakaikan baby baju kalau wktu siang..atau pakai baju yg jarang..belubang2 atau nipis..lapkan badan bayi dari kaki ke kpala utk elak bayi dehidrasi..susukan bayi kerap..belikan kipas mini utk letak d buaian..tapi kipas jgn dekat sangat..jgn halakan ke muka..halakan ke badan je..