Hi, ada tak due sama 28/6/2024 ?

Apa yg korang tengah alami sekarang ? N korang dah siap semua barang2 ke 😊

27 Balas

Hi semua.. 28.6 disini. Belum beli apa lgi. Sebab jarak anak 1st 12.2.23. Setahun je. Jdi pkai jela apa yg ada. ish kesian plak baby ni, sbb dlu 1st baby byk fokus kt dia, byk berbual, ngaji utk dia, skarang mama msih duk busy layankan kakak dia yg manja nau2 sejak ada baby dlm perut ni. Takdan mama nk ckp2 dgn baby😅 tp alhamdulillah ye masih kuat puasa. Igtkan x larat.

Saya due 29/6 🙊, start beli barang sikit2 bulan 2 sebab nt puasa tkut penat. Barang anak alhmdulillah dah settle barang pantang maknya je belum settle lagi 🤣. Anak sekarang aktif menendang , maknya pulak kena krem kaki , sakit tapak kaki, kebas jari setiap kali bgn tidur. Semoga d permudahkn segala urusan mak2 semua bersalin nt ❤️

Saya due 11/6. And ada gdm on diet control. Kena bersalin on time. Harap2 baby keluar awal sb xnak kena induce. 😭😭 barang baby 80% dh complete. Barang pantang yg baru nk start beli. Seksa betul kena kawal gula ni. Tekak ni kadang2 nk juga mkn cake n coklat tp sb pikir baby kena puasa lah mkn semua tu. 🥺🥺

sya due 24/6 barang dah start beli sikit2..simptom sekarang rsa sakit2 badan terutama bahagian pinggang..baby pun makin aktif alhamdulillah kdang sya smpai terkejut bila dya gerak kuat🤣apa2 pun moga urusan kita semua dipermudahkan..

2mo ago

sama tarikh sis . baby skrg kuat kick..kdg2 terkejut sngt sis..moga mudah semua urusan

Hi due kite sama 28/6 klau ikut scan..ikut EDD 22/6..brg bru 40% je siap..ln2 lps raya bru settle kn semua…simptom sakit2 tulng pelvik kdg2, bby mkin aktif sjk bln puasa ni..alhmdulillh simptom wktu trim1&2 dh berkurng

3mo ago

alhamdulillah .. 🥰

Saya 🙋🏻‍♀️🤭...x start beli brg lg sbb bru setle brg ank2 skolah..ingt bln depan baru nk start mmbeli..bju ank yg lma2 abis rosak sbb jarak jauh skit preggy kali ni..smoga dipermudahkan nnt 🤲

Saya due 13/6, tapi besar kemungkinan diawalkan lagi sebab ibu banyak risiko sebab sakit. Dah mula beli, lepas 28 weeks nak habiskan beli yg bulky tu (stroller, car seat bagai).

2mo ago

sama due🙋‍♀ sy pon prepare awal senang nnti boleh rilek² buat senaman atau amalkn doa² je hehe

sama due kte.. x mmbli gk lg.. pkai yg lma2.. kne topap skit2 je.. sbb yg lma ade yg elok lg.. ade yg da berpeta2.. huhu... ade yg still guna lg skg sbb ank second rtu lhir thun 2022

saya 27.6....barang xbeli apa lagi.lepas raya rasanya mula membeli...hidup sekarang kerass.🤭

2mo ago

xpasti sis.sbb saya pun kdg mengeras jugak buat keja dr awal pagi smpai jam 1lebih.rehat kejap jam 2lebih sambung keja bazar pulak..mlm je rasa bby tendang2

23/6. dah beli sikit sikit. yg pasti baju beli 4 pasang je. baju kakaknya elok lagi 1 plastik besar 😂