Hi Moms! Anak berusia 7 hari, ada kuning, cek bacaan 7. Tinggi ke?

Apa yg boleh buat utk kurangkan kuning baby?

7 Balas

Tak tinggi sangat dah tu. Bacaan normal 5. Tp kuning boleh naik mendadak boleh menurun. Utk turunkan bacaan kuning kena keluarkan bilirubin dalam badan baby. Caranya kerapkan bagi baby minum susu supaya baby kerap buang air kecil n air besar. Kerapkan feeding every 1 hour or 2 hour. Kalau baby tengah tidur, kejutkan n susukan. Baby kuning ni memang tidur je memanjang.