Jus mamariam

Apa pndapat ibu2 tntng jus ni. Betul ke blh hlgkn alahan dan naikkn hb? Ada yg prnh cuba?#firstbaby

Jus mamariam
16 Balas

Kerana alahan mual muntah yg teruk bila lpas mkn n xmkn,Skrg sy tgh try jus mamariam..Pregnant 26 weeks ni bru try rase jus mamariam..Hope jus ni xde alahan n muntah² lgi lah bgi sy..Sbb stress ari² alahan n muntah² n xbertenaga..Minggu lpas cekup kat klinik nurse terkejut gembira sbb hb sy dah naek mendadak sbb sbelum ni hb low sgt..Hope mnggu dpan cekup lg hb naek lg lah ye..huhu #firstmom #firstbaby #26weeks

Waktu 1st trimester sy minum juga ni. Sbb alahan teruk asyik muntah2. Jus ni mengurangkan alahan sy. Tp buat sy tibe2 dpt gdm 😅. So doc terus suruh sy stop jus ni, sbb kandungan gula tggi. Mungkin tak serasi dgn sy. Selama ni mengandung mmg tak pnh ada gdm. Dan tak pernah consume jus2 begini, kecuali supplements dari kk shj

sya dah oder,tggl tggu smpi..lambt juga lg ckit smpi...dah alahan ni teruk...😅😅..nak tanya sama yg dah berpengelaman minum jus...mcammna cara guna ya...kan kita makan ubat tmbh darah lagi..boleh ajar tak bila2 masa yg sesuai minum jus tu..adakh mnum sma2 ubat2 atau mcmmna,??

3y ago

tempat penyimpan mcmmna ya..smpan dlm peti sejuk ke atau tak payah

ikut badan kot.. ada setengah kata xberi apa2 effect pun pd dia.. sy guna ok je.. try utk hamil alhamdulillah berjaya selepas 3bln minum dgn izin Allah... until now minum lagi.. Alhamdulillah ok. sesuai dgn badan. HB result ok. blm drop lagi stkt sampai kandungan sy 5month ni

saya amalkan dari awal kehamilan...mmg membantu..hb sy sentiasa cantik..gula pun okey je..alahan saya pun tkde..tpi tak tau la badan mommy2 kan lain2... in sya allah sy dah 36weeks 5days mudah2an dipermudahkan utk bersalin..

sy minum masa awal preggy,4weeks sampai 5 bulan kandungan,alahan kurang,alhamdulillah lebih bertenaga.kalau x,memang xboleh bangun langsung,makan apa pun boleh masuk🤗

Minum mamariam tak kurangkan alahan sy, tapi dapat neutralkan air kencing saya. Dlu saya kencing kotor. Now alhamdulillah normal suda 😘

amalkan jus ne dri mula g hingga skrg 8bln bertenaga,hb mkin ctik..bcaan&gdm on diet..ikut bdn sesorg jika rsa sesuai bleh teruskn

sy xboleh telan..mual..lpas 5bulan baru boleh minum... hilang mual dah. ..baik utk kecutkn cyst dan naikkn hb

3y ago

semoga sesuai dgn saya

maaf puan sy tidak pnh cuba dan tiada pnglmn amalkn produk ini..sy mkn ubt yg doc bg shj spnjng kehamilan