Bayi sya 1 tahun 25 hari belum ada gigi lagi..cuma dia cepat boleh berjalan..

Apa perlu saya buat supaya gigi anak Sya cepat naik/tumbuh

5 Balas

ia normal... just tunggu je .smpai ms nnti dia akan tumbuh .mcm ank sy pun dlu pn lmbt tumbuh gg. stiap bby perkembangan mereka berbeza .ada yg lepas lahir dah tumbuh gg..ada tu umur 3 bulan .ada tu setahun lebih baru tumbuh...mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Anak sulung saya tumbuh gigi 1 tahun 7bulan. Now dah 17thn. Masa tu risau sgt, bila dah tumbuh riuh satu family😝. Normal je tu jgn risau janji perkembangan dia okay. Gigi je lambat, tapi 9 bulan dan boleh berlariTak padan dgn kecik😂😂

Slalu mcm tu sis kalau cepat jalan gigi lambat sikit mau tumbuh. Anak sy 1 tahun 3 bulan bru start tumbuh gigi. Da start melangkah umur 11 bulan.

Tenang2 je. Anak sy pon mcm tu. Tp kalau rasa terlalu lambat boleh bawak jumpa doktor. Hehe. Anak sy pon berjalan masa umur nak masuk 11 bulan.

xde ape ok je