Tumbuh Gigi Cepat Lambat Jalan Ke..

Assalam mommies.. Ank sy tumbuh gigi start 6bln.. Skrg ni 7 bln dh tmbuh 4 gigi.. Betol ke org kata tumbuh gigi cpat lmbt jalan?

7 Balas

x jgak sis, anak sy tmbuh gigi umur 6 bln. brjalan awl ckit 10 bln dh blh brjalan.. biasa dgar cpat jln lmbat ckp.... brgantung pd anak2 kot.. tp kita kna slalu pntau.. lmbat sngt pon xblh jgak jd masalah lain plak.. :)

X. Anak saya gigi tumbuh awal jugak. Umor setahun dah berjalan. 1 tahun 1 bulan dah berlari 🤦🏻‍♀️. Skrg 1 tahun 6 bulan dah ada 4 gigi atas bawah. Gigi geraham 2 belakang pon dh muncul.

Lain baby, lain kot sis.. anak saya baru nak masuk 1 tahun 4 bulan dah ada 10 batang gigi.. siap gigi geraham 2 😅 tp dia jalan pn umur 1 tahun 2 bulan

Xade lh mitos je tu..anak sye tmbuh gigi 4btg bru berjlan..7m.Tmbuh pastu dkt sthun bru berjalan..

5y ago

ade yg cpt sis ade yg lmbt..Tpi jgn risau bg dia mrngkak bnyk lg bgus sb klu dh dpt kki nie jnuh dh mcm2 dia bt haha..ank sye lg lh rmai ckp bdn smngt.Lmbt jln..Tgk2 xsmpi sthun dh berjln sdri..Mrngkak n mnerap pon kjap je..So jgn peduli org ckp jnji ank sht

X semestinya sis.. Ank sy tumbuh gigi 8m skrg 10m dh pndai jalan.. dh ad 8 btg gigi dh..

tak. ank sdara sy tumbuh gigi 4 bulan. 10 bulan dh pandai dh berdiri berjalan slow2.

xpasti jg,anak sy 7 bulan 3 minggu dah pandai jln sikit2 tp belum tumbuh gg