apa perlu dilakukan jika bayi songsang 37 minggu

34 Balas

sy stat 20mggu & hingga lahir,bby mmg songsang,ptut 39mggu doc bg tarikh elektif czer tp 38mggu bby dh nk kua,so emergency czer,alhmdlh,ank gn ibu slmt

doakan sy ,esok sy czer sudah lama di hospital nk masuk 3 minggu sebab uri di bawah esok genap 38 weeks semoga di permudahkan segala urusan aamiin yra 🤲

Saya sebelumnie bby songsang tapi alhamdulillah kepala da berpusing n dah ad bukaan.Banyakkan sujud sis n mengiring ke kiri

3y ago

@Mizzsha Moga dipermudahkan urusan melahirkan sis..Xpe asalkan bby sihat.

bby saya pun songsang dah mingu 37 semlm tahan di ward petang nie lakukn caeser..berat bby 2.4kg je.. semoga dipermudahkan segala urusan..

saya pon sama ada soalan nak tanya para ibu yg hamil 37week 5day,ada kah normal kerap rasa ngilu mcm ada benda ja nk terkeluar....

Start 35 minggu smpai 36 minggu baby songsang. Lepastu buat senaman sikit utk betulkan baby songsang alhamdulillah 37minggu kepala dh kt bawah.

2y ago

hi sis good evening... senaman apa ye sis? saya pon 37 weeks.. tqsm🙏

Sy pn baby sonsang 37w .. tp dh buat ECV pd 1/4 mnggu lpas .. alhamdulillah dh brda dlm kddukn asal ..

3y ago

saya baru habis buat ecv ,,alhmdulilah berjaya,,x sakit ..tpi bergantung pada size n air ketuban kita jgk..saya ngm2 cantik smua...1 kali pusing ok da.esoknya bukaan dah 2cm n masi mnggu smli skrg

Banyakkan sujud lama2. Borak2 dgn baby supaya pusing.

37 week ni memang beby tak bole pusing dh. kene terus caesar . .sye 17 hb caesar minta doa nya sis

37mgu jgak..baby songsang..esok g o&g..scan..klu blh doc pusingkn..debor klu ceaser..huhu