First pregnancy

Apa nak buat bila lepas check urine pregnant . Nak jumpa doctor terus ke atau nak kena tunggu berapa weeks ke ? Help

4 Balas

sy mula ii preg test upt positif terus esok kan tuu pergi klinik swasta. cek cuma nampak kantung & fetus belum nampak sebab awal lagi. dia akan bagi next app untuk betul ii sahkan awak preg & sama ada preg dalam rahim atau luar rahim. lepastu awak bolehlaa call kk book tarikh utk bukak buku pink. kalau dekat klinik kk sy ni dia akan tunggu 5weeks baru boleh bukak buku pink. hehe tuu je btw semoga dipermudahkan urusan awak 🤲🏻

awak kena tau dulu awak dah berapa week, based on hari first period terakhir awak. kalau dah lebih 5w, boleh je pergi klinik untuk confirm pregnancy. tips untuk senang nampak kantung, make sure pundi kencing almost penuh. kalau nak siap scan senang nampak kantung and dengar heartbeat, boleh pergi klinik after 8w.

sy pernah pegi klinik after check upt positive. masa tu 4w. period delay 1 hari. doct cuma ckp "betullah tu awk pregy. kalau scan pon belum nmpk ape ape lagi" jadi after week 6, sy buat appointment dgn kk utk set tarikh bukak buku pink

KKIA d tmpat Sy 8w-10w Baru buka buku pink itu pn kena bt appointment dlu. SABAH