Please help

Hye guys . Anyone boleh beritahu saya tak? Biasa kalau kita check upt.. diawal pregnancy kita check pagi je (first urine) valid maksudnya naik 2 line.. tpi klu kita check tgh hari..ptg dan mlm pun boleh naik 2 line tu biasa brapa weeks dah erk kandungan kita? Sbb dulu sy pregnant mula kandungan awal pagi je naik 2 line..tgh hari xnmpak.. tpi tak igt weeks ke berapa bila kita check bila² waktu pun naik double line.. #ingintahu

5 Balas

Haii awak . Biasanya yg sy tahu, klaw nak naik tghr ptg n mlm, berdasarkan kepada hcg kita . Klaw dia dh tinggi, kemungkinan selain waktu pg kencing pertama tu dia boleh nmpk . N lain org lain bdn . Mgkin kasar-2 6mggu ke atas agknya

saya cek sekali je tu pon samar2..lepas cek terus buang sbb x conform..lagi pon anak 1st x tau apa2..esok p klinik..nurse kate 8minggu..awai sangat nak buat buku..dah kene ulang alik 2minggu sekali..lepas conform terus muntah2..

Ermm.. bab pengiraan ni usia kandungan ni, saya rujuk ke klinik terus. Kalau haid teratur, mungkin ada yg tahu cara pengiraan usia. kandungan. Saya tak ingat cara kira. Maaf. Kalau haid tak teratur, rujuk kat klinik.

Sy first time check waktu mlm sbb curious sgt, dh naik 2 line sis. Masa tu sy 5w. Sis blh guna clearblue utk tgk brp anggaran weeks tu atau ke doktor.

saya dulu 5 weeks