Demam berpanjangan

Apa nak buat or apa patut saya tahu ya, sebab saya baru 6w4d pregnant tapi dah lebih seminggu demam. Alhamdulillah lagi demam tak kuat sebab boleh buat kerja. Cuma batuk selesema masa nak tidur tu susah. Dah pergi klinik 2-3 kali hanya bagi ubat demam,selesama and batuk ja.

2 Balas

Perlu banyakkan bedrest puan. Jgn paksa badan dulu untuk buat kerja semwntara waktu ni. Memg puan larat, tapi puan perlu rehat demi baby ya. Puan perlu banyakkan minum air masak. Dan untuk batuk, boleh cuba makan madu + lemon. Sy pun minum alhamdulillah okay. Puan juga boleh ke farmasi, cari ubat untuk bilas hingus sesuai ibu mengandung. Boleh bagithu farmasi ubat bilas hingus ibu mengandung.

Banyakkan bedrest