Rancang Keluarga

Apa ibu² buat untuk cegah kehamilan walaupun bersama suami, tanpa makan or enjet yg boleh menganggu hormon?

1 Balas

Xnk ggu hormon. Psang iucd. Yg tu xguna ubat. So xggu hormon. Perancang ap pun smua ad risiko lekat sbb ianya merancang. Bukan ikat atau ptong felopian tube trus. Jd hukumnya harus merancang. Tp klau dh usaha. Tp lekat. Hkumnya haram nk ggurkan. Sy ccuk depo dan suami bg kerjasama xbuang dlm. Nk buang dlm pkai kondom. Setel.