Bersama suami

Assalamualaikum semua..sy bru mengandung 6minggu 1 hari..boleh ke bersama suami di awal kehamilan ni? Suami sy mintak bersama setiap hari Adakah akan menganggu bayi sy?

11 Balas

waa'laikumsalam.. dari pengalaman sy sebelum ni..masa 6 minggu 2 hari.. sy alami pendarahan y byk slps bersama dgn suami dan keluar ketulan drh...smpai sekarang sy rasa traumanya...sebaiknya elakkan bersama suami awal2 ni.. mmg baca kt google bole.. tp berisiko la..

Wsalam sis... sy dr first pregnant smpai skrg dah nak masuk 18week.. masih lagi bersama dalam 1minggu 2 3 kali 🤭 Alhamdulillah tkde pape cuma jgn terlalu dalam n lasak ii yer 😅 klau ada pape pdarahan , spotting and sakit , jngan teruskan yer 🤗

Seeloknyaa jangan hari hari sebab terlalu awal , mungkin seminggu sekali ,tapi slow slow jangan terlalu lasak , fahamkan suami , jangan kata tidak sebab nnti diaa lebih bernafsu , slow talk fahamkan dia mungkin start 4 month dah boleh kerap bersama

normally ia takkan mengganggu bayi. tp mengikut kepada ketahanan badan masing2. kalau lepas bersama tu ada darah, better stop terus. tunggu sampai baby betul2 kuat.

sy trismester kedua bru brani. skg even da trimester kedua pun sy tkut sbb aritu sy bleeding truk wlupun xbersama ngn suami. 😢

Boleh je. Saya 29 bulan masih bersama suami. Awak ngan suami boleh buat research tgg posisi seks yg blh cuba ikut trimester 😅

di awal kehamilan tidak digalakkan untuk bersama sis baik elak kan dari pengalaman sa.. boleh menyebabkan keguguran....

sy hri tu 8 week 3 hri bersama suami,, sy brsama suami,, klur drh, kdung sy kguguran,,jgn dulu sis

sy baru blk dr clnic n nurse pesan 1 trimester ni xboleh bersama. tp ikut atas daya ketahanan masing2la.

sy 5 bulan bru berani bersama suami. awal² tu uri rendah xdigalakkan bersama nnti Ada spotting