Petua turun kuning

Apa cara nak turun kuning baby/jaundis ? Baby dh 11 hari. Kuning masih peringkat sederhana.

1 Balas

Baby sy pernah kuning hampir cecah 400. Sebelum bacaan jd tinggi, hampir kesemua petua sy dh cuba. Kesudahannya, menyusukan baby jugak yg mmg confirm boleh turunkn kuning baby. Sy nasihatkan kerap susukan baby. Klau tk cukup susu badan, boleh topup dgn fm. Nurse pun akn ckp bnda yg sama. Motif? Kita nak bagi baby kerap membuang. Semoga urusan puan dipermudahkan 😊