Mommies...share petua hilangkan kuning bayi🙏

Hello mommies..baby saya baru berusia 3 hari ..pagi td cek kuning 11..ada tak mommies sini blh share petua nak hilang kan kuning baby🙏🙏

7 Balas

Kerapkan bf baby, kalau larat sejam sekali. Lagi bagus. Kalau tak 2 jam sekali. Mandikan baby dengan rebusan daun inai dan teh. Ibu jaga makan. Untuk dapatkan susu ibu yang berkhasiat

anak first saya mandikan dgn daun kucai,bebas kuning hari ke5 bacaan 79. anak kedua mandi dgn cap badak tpi ank kedua lmbt sikit turun kuning hari ke 10 baru bebas kuning bacaan 53.

2mo ago

ya ka sis..nanti saya cuba..esok mau cek kuning dia lagi..hrp² turun la

haii. cara saya kerap susukan baby, kerap sapu ubat pusat bby and saya kerap bangunkan bby, biar dia berjaga sekejap. 4kali check da discharge dari kuning.

Mandikan dengan air kucai,yg penting kerapkan kejutkan baby menyusu,baby bilik jngn bagi gelap siang hari buka langsir bgi cahaya masuk gk

2mo ago

ok sis tq petua nya

2 jam sekali bangunkan utk nyusu.. biar kerap berak.. nanti kuning pun akan turun. btw sy campur susu fm. smggu dah turun 5. Alhamdulillah

2mo ago

saya skrg pun cmpur dgn susu fm jg..hrp² turun la

kerapkan susu setiap dua jam.😀

Mandi air daun bunga raya putih

2mo ago

rebus ke daun bunga raya putih tu sis