Puasa on Week 4

Anyone yang puasa waktu kandungan week 4 dan kebawah or 5 or 6. ramai yang nasihatkan saya jangan puasa. tapi saya teringin nak puasa. saya takda muntah2 lagi. or bleeding. cuma kadang pedih perut sebab lapar. larat ja. kalau tak larat saya akan rehat. anyone else experiencing this?

2 Balas

Saya berpuasa dan alhamdulillah so far larat. Dulu doktor cakap kt saya, masa pregnancy lepas, kalau sampai memudaratkan diri dan bayi, boleh berbuka. Tapi kalau okay dan tak memudaratkan, puasa mcm biasa. Sy 6 weeks pregnancy. Semoga dipermudahkan urusan puan.

1mo ago

heee. saya dah beranak pun. alhamdulillah time tu puasa penuh. ingatkan nak posa penuh juga kali ni tiba2 mai period pula posa 1st. anak mix formula dan susu badan.

Bole je..cma kalau tk than jgn dipksa nti mmudaratkn pda ksihtan bby.