Puasa 15minggu

Ada tak ibu-ibu di sini yang berpuasa? Sekarang saya minggu ke-15+. Ada yang cakap puasa ja. Kalau larat. Tak larat buka. Ada yang cakap jangan puasa sebab nanti kacau baby. Yang mana satu lebih baik? Keadaan ibu semua normal masa checkup kk sebelum puasa. #ingintahu #newmom

1 Balas

kalau awk tak ada masalah kesihatan masa pregnant, usahakan utk puasa. bangun sahur, ambil mknan dan minuman secukupnya. klu rasa xselesa lepas beberapa jam, baru berbuka. jgn terus tak puasa dari awal... pkara ni terpakai pd seluruh trimester kehamilan dan ibu2 yg menyusu anak.