Insurance During Pregnancy

Anyone ambil insurance untuk kandungan time preggy, please share your experience and knowledge ?

11 Balas

Saya amik prudential bsn. Husband register masa saya 7 bulan pregnant. Untuk security if anything happen masa deliver and after. Bukan mintak ape ape jadi tapi incase baby kene sindrom down ke, kuning yang berpanjangan and few other thing. Plan tu husband bayar 235 sebulan include 85 utk saving. More detail sye x pasti pulak sbb sye x baca policy tu sangat.

Prudential ada plan untuk bayi dalam kandungan, cover 1. congenital conditions (jantung berlubang, bibir sumbang, down's syndrome, anal atresia, spina bifida) 2. Demam kuning 3. Icu/hdu 4.incubation 5.komplikasi kehamilan. 6. Ada cash value untuk simpanan pendidikan.

Sye br register. .✌. .26w. .mcm2 mnfaat. .bkn kte mtk. .tp sekira nta berlaku. .sye amik prudential. .ank slong sye amik mse dye umo 2bln. .yg ny dri bby dlm kngdgn lg sye n usbnd da decide nk amik. .cba la mommy risik2 org insurnce yg mommy percya. .😍

4y ago

Salam.. Untuk insurance ni dia ads mintak report o&g kan. Sis semua pergi ke klinik mana sbb saya skrg check up kk je.

I took pre natal punya takaful.. its very important.. nak share knowledge kat sini mcm banyak sgt nk cerita.. tp mcm mana pun, better amik now as sekarang ni banyak kes congenital conditions.. better be prepared laaa..

4y ago

Masa insurans mintak report o&g sis refer klinik or hospital dr mana ye.. Sbb saya check up kk je.

Sy xsuggest prudential sbb insurans utk baby dlm kandungan jenis pay n claim..cuba survey great eastern atau AiA, dua ni ok cuma sy x decide lg sbb baru 11 mnggu

4y ago

Aah.. pre natal mmg time pregnant..

Saya pun dh apply masa baby 26 week..kalo kena kuning pun cover😊bole pm sy kalo berminat yek..cyma prudential bsn takaful😊

4y ago

Pm

Baru tau ade insurance during pregnancy.. Biase amek insurance utk ank lepas je lahir.. Tu pun under company husband..

4y ago

Tq sis.. Utk info.. Byk bnda sy xtau..

Yg sy taw nak amik imsurance masa tgh pregnant ni susah sikit. Ibu yg ada gdm/berat naik mendadak mmg tak lepas

4y ago

I see..biasanya mmg leceh..sbb byk requirement dorang nak nanti..so apply berfore gdm detect seawal 14mggu..tp if submit sume requirement insyaAllah approve..cuma leceh jek sikit😊

Btl. .✌🤗. .agent sye buat kre2 dpt 180.. heheh. .umo taon dpn 30. .🤭

Oo ade ye ins utk preggt. Nak tau jgk

4y ago

Ade mommy. .sye br amik 26w br ny. 🥰✌