FPP Putrajaya 2020

Hi. Anyone ada experience ambil package fpp putrajaya and sudah deliver for this year? Suami boleh teman ke dalam bilik?

5 Balas

Pengalaman teruk semasa appointment pertama di O&G Hospital Putrajaya. Kononnya datang 1st checkup untuk Skim FPP Putrajaya with Dr Hazim. Harapan musim PKP ni bila bersalin Wad Kelas 1 dengan bayaran Rm2k - Rm5k dapatlah suami masuk teman dalam wad. Tapi harapan tinggal harapan. Dahlah mintak bayaran macam kat Private tapi service hampeh sama je macam kat Govt Hospital. Husband tetap tak boleh masuk. Jadi lagi baik bersalin kat Hospital Awam biasa atau terus pergi Swasta terus. Dahlah masa 1st checkup pendaftaran kali pertama disebatnya Rm185. Tapi hasil checkup sama je macam dekat KK yang free tu uols. Bayar Rm185 sama je timbang berat, check urine, bp, pastu buat 2d Growth Scan dengan Doktor O&G lain sebab Dr pakar takde sambil diperhatikan Doktor pelatih. Selain scan tak sampai 5 minit tu dia catat skit2 dalam Buku Pink lepas tu suruh datang 3 minggu lagi untuk jumpa pakar. Sangat kecewa. Rm185 kalau pergi Private macam-macam boleh dapat, selain consultation suami boleh masuk, dapat ubat sekali. Ni apa pun tak dapat. Dahlah tunggu lama, parking tak ada, tandas kotor, nurse tak mesra langsung dan tak berbaloi ya uols bayar harga Private untuk Service govt. Tolonglah Pengarah HPJ kalau betul2 nak buat service Private di Govt Hospital, make sure bukan CHARGE je macam swasta tapi swastakan sekali perkhidmatan. Sekali rambling dari saya 1st time mom yang sangat2 kecewa dengan #FppPutrajaya #ServiceTeruk #FullPayingPatient Orang tak kisah bayar mahal kalau service bagus. Boleh tak sesapa rekemen tempat lain in Private yg asben boleh masuk teman pandemik Covid 19? Sekian. #firstbaby #1stimemom #pkp2021 #babypkp #jangandibully

3y ago

pusrawi pun okay. layanan terbaik..amik pakej klau normal delivery 2k lsbih. blik sorg.. suami leh teman dlm lr n bilik

maaf la nak ckp.. disni mostly hospital for O&G mmg sgt x husband friendly ye.. melainkan swasta.. hosp goverment mmg sgt stright xbg husband masuk. dkt luar negara dh diterapkan husband friendly utk mane2 hospital dan dorg bg priority dkt husband utk teman wife waktu bersalin.. bkn nk kondem tp sepatut ye sbg mahram yg boleh tgk aurat sang isteri adalag suami. doktrr boleh bantu dan monitor dkt sebelah incase what happen. tp dkt sini husband xdibenarkan masuk utk hosp goverment. so how husband nk rasa pengalaman tgk isteri bersalin dpn mata. benda ne boleh menyedarkan sang suami bhw bkn senang nk lahirkan khalifah dkt muka bumi ne.. betul x.. byk dh dgr complaint pasal fpp dkt putrajaya.. xtahu nk ckp mcmane. i hope goverment hosp boleh improve their service even free pun tp bertimbang rasa skit utk hadap patient yg sakit nak bersalin ne...pk pahala yg uols dpt. bukan tahu nk sedassskan patient je.. PPUM pun husband xboleh teman dkt LR.. dunno why..

mna2 hosp govern even 1st class sklipun, suami mmg xleh teman...klu nk teman, check in hosp swasta ja

skg ni walaupun amik fpp husb still tkleh teman pun.. sy ada call dan tye haritu

3y ago

sorry lama tk bukak apps ni. sy gugel je sis. tp baik g swasta dpd amik fpp. at least swasta husb leh teman..

Tidak sorry