Buntu n stress

Ank sy umo 1bulan lbih.. Selalu menagis tiap masa time syp time tido nga menyusu je slebihnya menagis je... Sampaikn sy rase stress tgk keadaan ank mcm nie.. Ade x yg alami sma cm sy

11 Balas

Assalamualaikum sis. Pengalaman sy first mom, anak sy baru masuk 2 bulan. Masa dalam pantang, anak sy memang menangis je kerja dia. Memang stress sgt cmpur dgn tak cukup tidur. Sy cuba baca dlm google and follow doc dkt tiktok tntang info newborn baby. If baby kita nangis, cuba bedung. N bg susu yg cukup, sapu minyak telon. Pasang white noise utk tenangkan bayi. Alhamdulillah, baby sy dh kurang sikit meragam. Tp doc ada bgtahu, baby 0-3 bulan memang akn meragam sikit. Banyakkn bersabar ye sis. 🥰