4w3w baby belom ngiring+niarap normal x ye..saya risau

Hai ad yg ank lhir march/23 dah ngiring n niarap..ank sy minggu depan 5m masih belom ngiring lagi niarap ap lgi..sy pon buntu..tummy time buat je selalu

2 Balas

meniarap ngn mengiring smpai 6m .. lain baby lain milestone.. x pe slow² .. increase tummy time, make sure tummy time baby selit ngn fun activities mcm tgk cermin ke/flash card/toys .. org dlu² kata kalau baby da angkat² bontot thats mean dah ready utk meniarap just mommy kena tolong ajarkan baby macam mana cara nak meniarap .. keep doing until they get that step ..

1y ago

tk lama lg tu sis .. da angkat² bontot tu dia nk ke fasa meniarap .. mommy ajar slow kat dia cara meniarap ye .. nnti InshaAllah dia tw da nak meniarap mcm mna .. 👍 mommy jgn stress enjoy je moment ngn baby .. 👶

kene bantu dia untuk mengiring

1y ago

buat jugk sy tolak kaki n punggung die ngiring selalu letk mainam kat sisi tepi supya die pndg tepi n nak cpai..biasa tgaln die je lh yg begerak nk cpai🤣..lain2 milestone die ad dah cuma nk ngiring bdan tu je belom ad tnda