tanda gigi tumbuh?

Ank sy skrg dh 4bln 3minggu . Kblkgn ni suka ketap bibir smpai lebam.,kdg2 dia garu2 gusi dia .. Ni tanda gigi nk tumbuh ke? Sy perasan yg gusi dia nmpk bengkak n agak putih . Apa yg sy blh bt utk elakkan dia ketap bibir smpai lebam ye?

1 Balas

Sis try beli yg oral aid Xslap nmanya yg utk gusi bby..Bg ubt thn sakit utk bby..g frmasi ade n tnya nk ubt utk sakit gusi bby..mmng bby nk tmbuh gigi tu dan ade stgh bdak dmam atau merengek atau xlalu mkn atau mnum susu..Sis kena bersih gusi dgn kain bsah stiap kli nk tdur ke..Bg selesa sikit..Sb 4bulan xboleh mkn lg hnya mnum susu jew...