Toddler mula tak tidur malam

Ank sy masuk 2 tahun 12 hari mula xnak tidur malam.bila tidur mlm 2-3 jam bangun smula sampai 2-3 pagi. Dia nak bermain wlaupun mata mengantuk. Ada x moms yg pernah/ sedang mengalami mcm saya . Ada tips tak / cara mudah utk anak tidur ikut waktu.. #bantusharing #firstmom #ingintahu

4 Balas

Anak saya masa wean off pon asyik berjaga jugak malam2… Saya perasan waktu dia berjaga tu sama dengan waktu dia bangun mintak susu… selalunya saya tak layan saya biar ja kalau dia tak nangis… dia duduk pusing2 sorang pastu dia tidur balik… Kadang bila dia nangis kena tepuk2 sampai dia tidur laa… setahun jugak anak macam tu… Sekarang alhamdulillah malam2 tidur lena jarang terjaga…

smpai 2 tahun lebih ya fasa tak tidur mlm ni 🤣 ank sy bru setahun lebih ingtkn nnti 2 tahun waktu tidur akn elok sendiri.. Belum tentu lagi ya.. bertabahlah Kita🤣

Dia tidur pukul berapa? Bilik gelapkan tak? Siang nap tak?

10mo ago

Ooo fasa wean off. Boleh kot mintak dia tido balik. Maybe dia akan merajuk la kejap sbb tak dpt susu kn hehehehe..tp jgn buka lampu.

siang baby nap x? lama x? suasana bilik awak mcm mana yea

10mo ago

biasa nap pkul 2 ptg camtu..bilik pun mlm2 suram sbb psg lmpu bilik air je xnk gelap sgt sng nk g bilik air