Toddler mula tak tidur malam

Ank sy masuk 2 tahun 12 hari mula xnak tidur malam.bila tidur mlm 2-3 jam bangun smula sampai 2-3 pagi. Dia nak bermain wlaupun mata mengantuk. Ada x moms yg pernah/ sedang mengalami mcm saya . Ada tips tak / cara mudah utk anak tidur ikut waktu.. #bantusharing #firstmom #ingintahu

4 Balas

Anak saya masa wean off pon asyik berjaga jugak malam2… Saya perasan waktu dia berjaga tu sama dengan waktu dia bangun mintak susu… selalunya saya tak layan saya biar ja kalau dia tak nangis… dia duduk pusing2 sorang pastu dia tidur balik… Kadang bila dia nangis kena tepuk2 sampai dia tidur laa… setahun jugak anak macam tu… Sekarang alhamdulillah malam2 tidur lena jarang terjaga…