Ank lmbat nk berjalan..

Ank sy dh nk msuk 2yrs tpi blm pndi nk jln...risau juga ne...

7 Balas

Sorry to say... U have to really2 worry about this.. x de ckp ke dgn nurse bila check up anak 18 bulan? Kira dah lambat Sgt tu nk 2 tahun x pandai jalan lg. Kena bgtau nurse la at least dorg boleh refer anak awak ke pakar orthopedic untuk check tulang belakang dan tulang2 die. Boleh refer juga ke physiotherapy. Jgn lengah2 lg awak. Terus bgtau KK pasal nie.

ank sy y plg lewat 18 bulan baru jalan..tu pun dah risau sgt2..awk blh refer kk bagitau.bese misi sllu tye ank dh blh jln ke x

hari tu dh scan kaki ...tpi tu lh dokter just bgi CD je...ank sy ne klu nk berdiri blh je...mnggu dpn tmujnji dya...

Once baby dah reach 18 bulan tapi belum boleh berjalan, kena bawa jumpa doktor.

bawak pergi klinik terus puan utk check. tak payah tunggu next check up.

sptutnya ank 2yrs dah pndai berjalan awak

sepatutnya dah pandai jalan