Mcm mana nk tenangkan baby yg kene puasa 6-8jam sebelum operation?

Ank saya nxt month 6m, time tu kne operation.. mcm mana agak nye ye nk bg baby x nangis lapo susu.. Nnti operation bius penuh. Lps baby da sedar boleh susukan terus tak?

4 Balas

saya dulu anak first kena bagi ubat tidur untuk buat MRI scan sebab dia masalah masa baby masa umur 7bulan tiga jam jugak tunggu dia sedar bila dia sedar mencari susu doktor pun panggil suruh masuk dalam ambil sebelum ke wad biasa kesian tengok lapar sangat sampai menangis tak cukup susu masa tu menyusu badan memang letih sebagai ibu kena kuat.

msa ank sya 2 bulan kna operation.jam yang kna puasa tu sya try tdurkan dia.. brthan stngh jam je dia..lpastu nngis2 lpar dh..smpai serak suara ank sya nngis je nk susu..nsib baik time tu ada nurse tlong pjuk skli..bgi puting kosong pn x jln jga.. lpas hbis operation tu.. doctor sruh try bgi ssu 1 oz dlu..sbb tkt bby mntah

5mo ago

baby saya da 6m wktu tu nap time dia x lama. Risau nya la. Dia melalak klu marah dah la kuat.

bergantung pd keadaan.. mom kena kuat saya takleh bygkan kalau saya ditempat puan😭🫂🫂🫂

awak selitkn waktu tdo baby dlm 6-8 jam tu.. follow wakes window baby.. sempat 2x nap rsenye tu..

5mo ago

baby ok ke tdo stroller? yup bley cbe bg puting.. anak sye pun hri tu puasa 4-6jam sbb nk sdut kahak.. dye memg da tbiasa puting so baby ok je.. cuma kesian la dye nyonyot kuat.. baby xde nanges lapa sbb memg tgh lasak tyme tu.. baby 11 bln..