Mcm mana nk bersihkn lidah baby?

Ank saya dah 2 bln.. saya pernah try guna baby wipes biasa, guna yg brand suzuran baby pun da try tp susah betul nk bersih kn yg dlm².. tgu bby jelir lidah bru senang lap. Klu saya cuci guna wipes x dpt msuk dlm² sbb mulut bby kecik sgt .. Nk guna alat tu mcm besar sgt la plak.. Saya nk bersihkn sbb baby kerap jeluak susu yg pekat tu, biasa ade trtingal balance² susu dkt lidah dia. Tkut makin tebal karang.. Mommy2 ada suggestions tak?

14 Balas

Kalau sy guna napkin@lampin budak tu , letak air suam2 yg ada panas2 sikit je , lepas tu saya masuk kan ja dalam mulut dia , dan saya ada beli juga khas buat cuci lidah baby dekat shopee .. mcm berus2 tu .. lembut ..