Kencing manis semasa mengandung

Hai mami nk tanya kalau masa mengandung ada kencing manis. Kene makn ape ye supaya kencing manis kite hilang.

3 Balas

gdm kekal sampai bersalin. boleh control je paras gula dlm darah. plg penting elakkan mkn buah byk. mkn 1 slice per meal. krg kn karbo. white bread. tpi jgn control sgt, nnti jadi hypo.

1y ago

4.4 sblm mkn or selepas mkn kira rendah la tu. kalau tinggi bacaan lebih 5.3 sblm mkn, 6.7 selepas 2jam makan.

kekal sampai bersalin wasap pon bacaan awk cantik 3 or 4.. hilang bile kite bersalin.. tutp buku bsp..

Tadi chek. 4.4 tinggi ke.