Assalamualaikum anak saya 7 bulan gigi kedua nak keluar dia taknak makan. Any tips mami

Anak taknak makan

1 Balas

waalaikumsalam, if baby nak tumbuh gigi memang kurang nak makan sebab gusi dia tak selesa, saya urut² gusi baby dengan kain napkin yang bersih, celup dgn air dari chiller. try tukar suhu makanan macam bagi buah² yang sejuk , aiskrim buahan, yogurt bark, atau bubur/lauk masukan dlm chiller then baru serve kat baby. selang seli dengan bagi finger food macam pasta rebus, kentang goreng homemade,lempeng. try n error tgk baby suka yang mana. selalu lepas gigi dah naik, ok balik dah . Jangan risau.

1mo ago

Yeke awak..nati jadi normal balik ke