Bayi susah makan

Bayi 9 bulan susah nk mkan nasi pun xnk mkn nestum pun tak makan mcm mna ya #bantusharing #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

7 Balas

Dulu anak kakak macam tu jgk, jd doc pesan suh amik air nasi yg kita masak time menggelegak tu rupa mcm air kanji. Pstu letak sket gula je utk bg rasa msuk dlm botol bg baby. Alhamdulillah berat baby naik and bulat. Stop la later bila da nmpk prkembangan selera baby. Tp susu Ibu Klu boleh Jgn stop dlu la sbb itu pentinggg sgt2 untuk tumbesaran baby.

kne pelbagaikn sis..ank sy pun skrg tk nk mkn nsi. rupanya..tk nk dsuapkn..nk mkn sndri. so sy tkar mknn yg dia blh pgg n mkn sndri je. skli skala sy bg jgk mkn cerelac..klau penat msk..so far dia mkn je..tp tk blh bg sllu mknn yg sma ..bby cepat jemu.

Kena try and error sis. Kdg2 kalau bg nasi je baby bosan Buat fingerfood sis.. Mcm anak sy pon ada masa dia tolak semua benda kita yang risau. Kalau selalu bg nasi cuba bg mee. Kalau selalu bg kering2 cuba bg bersup atau berwarna.. sabarr yaaa sis.

Try to introduce different types of food - and just leave the food in front of your child to try and encourage them to feed themselves. :)

9 mth da boleh bg mee/spaghetti sis . baby da bosan nasi

tukar makanan lain. muak kot menu Sama.

2y ago

ok tq

baby ni cepat jemu