Anak x mahu minum susu botol

Anak sy x mahu minum susu botol apabila dgn sy.. x kisah itu adalah susu sy atau susu fm.. tapi kalau dengan pengasuh anak sy minum.. pening dbuatnya… berat anak x naik banyak 6 bulan 6.98kg …9 bulan 7.37kg .. graf berat anak mcm mnunjukkan penurunan .. ape perlu sy buat?

2 Balas

sis msih bg df ye? sesetengah baby memg mcm tu.. ble dgn mak x nk botol.. nk df.. ble mak xde bru nk botol.. normal klu baby mcm tu.. klu nk naik berat, jgn fokus susu je, mknn solid pun pentg jgak.. mbantu utk naik brat.. tp btol ape yg org lain komen, ble anak da lebih 6 bln, berat nye x naik byk mcm waktu2 newborn dlu.. itu pun normal

bila makin meningkat usia. berat baby mmg naik tak byk dear. cuba rujuk belakang buku baby. berapa je baby naik dlm sebulan mengikut usia baby. nurse ada bising or cakap berat bdn baby awak menurun? graf baby awak dlm border kuning ka?