Tidur Nap

Anak Sy umur genap 5 bulan. Tpi tido siang hanya 3 kali dgn 30 minit each Time. Jadi total 1jam 30 mnt shj. Ptt risau atau tak sbb baca baby umur 5 bulan septtnya 3-4 Jam sehari

2 Balas

sme la..baby sy dr 5m mmg tido sekejap2 waktu siang...die byk main....tapi bile mlm pkul 8 dh mgntok and die tido sampai pagi.... lbeh baik kurangkan tido die pd wktu siang....so kite boleh arrange tido die pd wktu mlm....die tido lbeh lena....

4y ago

Oo sama la. Means oklah tu kot kan tidur sekejap siang hri.

Sy pun pernah alami bgtu