Nap siang baby

Baby sy nak masuk 3 bulan, skrg ni dia nap kejap 30minit je.. tu pun dalam 4 kali je, normal ke? Sbb sy kira 2 jam tido siang macam tak cukup 16jam campur malam. Alhamdullillah malam tido okey je, time nak nap tu kejap sangat, & nak tidurkan dia balik tu susah #firstbaby #ingintahu

5 Balas

sy ank no.2 mcm tu jgk mse newborn smpy 7 bln..tp sy bt dia brjga 45mnit bg tdo..stgh jam dh bgun..bg lg brjga 45 mnit..bg tdo lg..tp mlm mmg ok strt kul 7 tdo...kul 6 bru bgun brjga...nyusu bgun la..tp xbrjga...tp brjga tu ikut umur dia bleh brjga brpe lame...jgn smpy overtired...tu jd ssh tdo

normal klu tido sekejap² tp pastikan dia tak bangun lebih dr 60 minit.. mesti kena tido kan balik klu x nnty dia jadi overtired..

mgkin baby tgh alami growth spurt/sleep regression.. Tp x lme pun nant waktu tdo akan kembali normal..

try panjangkan wake window dia

ikut yg ni

1y ago

kalau ank sy 4 bln. naps lebih dari 2.5 jam kena kejut ke?