Assalamualaikum

anak sy sejak lahir sampai harini dah sebulan 16 hari, mengalami kembung perut...sy ingat itu permasalahan biasa..tapi rupanya susu formula yg mengakibatkan kembung perut.. sy sedikit kesal kerana baru tahu info ni..anak sy minum susu lactogen.. memang bila baca susu ni boleh buat kmbung perut jika tidak serasi.. ibu ibu tahu ke susu formula yg tidak membuatkan ank kembung perut..boleh share ngn sy.. tq...

1 Balas

Cari susu formula anti colic mcm frisoloc comfort,pediasure..tukar botol sus anti colic...and slalu sendawakan baby lepas myusu itu penting utk cegah baby kembung..kalo baby da sbulan lbh ke atas,kalo kembung lagi boleh bg minum water gripe (cari kat farmasi).... Smoga mbantu