pengalaman bayi minum Susu formula

salam mommies, ada x mommies yg anak minum Lactogen? atau bole suggest ke susu utk bayi kembung? anak sy skrng minum karihome langkah 1 tp kembung perut pula skrng ni.. kesian sy tgk dia.. tp berak semua ok.. tp ingat nak try susu lain, x tahu nk tukar susu apa. #ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Balas

Mungkin cara masa buat susu tu xbetul..contoh mcm,jgn goncang botol susu sampai susu berbuih..air yg digunakan kena betul2 mendidih..kalau pakai air coway ke ada perut baby yg xtahan..kena masak air betul2..

Hi boleh thu apa symptoms kembung perut dia? Dia kerap kentut ke? Or nangis?

2mo ago

sy kerap kentut tp malam tidur lena smpai ke pagi.. sy pun x faham kalau kembung perut tu normal ke atau tak normal utk bayi ☹️