Bayi 6 bulan tidur meniarap

Hi ibu2 semua, selalunya anak saya suka tidur mengiring or terlentang… tp lately ni dia da 6 bulan lebih mood dia xnak da tidur mcm posisi mcm tu.. dia selesa tidur meniarap its normal? Or perlu risau? Saya paranoid sampai kejap2 bangun nak tgok baby bernafas ke tak.

2 Balas

normal sebab dia rasa selesa. and yes, ibu kena tengok la takut hidung dia tertutup ke. tapi baby 6 bulan leher dia dah kuat, selalunya kepala dia mmg akan pusing ke kiri/kanan kan. my son yg 4 bulan pun kadang tido mcm tu.

5mo ago

Tkasih atas perkongsian.. ya skali skala tgok juge anak.. leher memang da kuat. Kite je paranoid lebih..🥹 maklum lah anak first..

samalah mcm anak sy..nak dekat 6 bulan ni dia suka pulak tdo meniarap..bila kita ubah position dia, dia nangess marah..walhal kite ni risau dia tdo mcm tu 🤭🤭

5mo ago

Ya kita adjust dia dia marah kan. Kita pulak rasa xsenang nak tidur. Haha