Urut kaki anak setahun

Anak sy lelaki masa 9 bulan dah pndai berjalan. Skrg dah nk masuk setahun. Mak pesan suruh urut2 kaki anak tu, nnt xde la kaki nya bengkok. Saje la nk tnya pendapat uols kat sini. Pape pun nnt appointment kk anak 19hb saya tnya direct terus pada nurse or doktor. Thank u in advance

8 Balas

Kaki ank sis nmpk bengkok ke? Klau nmpk ketara bengkok ye, better refer pd y pakar... Tp klau tngok dia berdiri or brjln normal, xdk pe y perlu d risau kn...sy masa ank pertama dlu mil selalu bising x bedung ank, nnt kaki bengkok katanya...tp sy tngok kaki ank2 sy normal je... 😅 Maaf la ye, selalu org kaitkan kaki bengkok ni dgn bby X bedung wktu kecil je... Tp ank sis dh pndai jln dh...

1y ago

Takde bengkok pun kaki nya. Elok je. Huhu

Ank jalan mcm biasa je saya tgk. Budak2 yg baru nk belajar berjalan kan mcm terkedek2 skit. N kaki dia akan bukak lebar sebab nk stabilkan badan. Tu yg xpaham knp mak kata kaki nya kena di urut kalau tak dh besar nnt kaki nya bengkok😕

Hi, anak saya 11 bulan masih belum boleh berjalan lagi. Normal la tu. Ikut milestone baby masing-masing. Berkenaan kaki bengkok tu saya tak faham. Maksudnya kaki anak Puan bengkok ya?

1y ago

Ohhh normal sangat sangat tu Puan. Biasa la baby terkedek-kedek. Puan pun dah tahu sebab apa. Biasa la orang tua, kita dengarkan sahaja😊

Cuba mommy perhatikan kalau bila berjalan kaki anak okay tak? Kalau takda apa² yang abnormal tak perlu pun nak urut. Tapi tak salah untuk urut, budak pun suka kena urut 😀

kaki bengkok? mmg masa berjalan nmpk kaki baby bengkok ka? xberapa paham awak. if xbengkok xperlu berurut pon.

klau msih umr 3,4 bulan tu rsenye boleh lg nk urut ii kaki tkot belok , xthu la law umr stahun boleh ke x

bengkok macam mana tu? memang jln tak stabil ke? mengengkang? capik?

1y ago

mksud dy belok kepala lutut rasenye

xyah urut..nnt tny je doktor