Anak setahun, nak ajar botol. Any tips n real experience?

Anak sy dh umur setahun, nak ajar botol.. tp dia gigit puting botol sampai putus. Sy nk ajar dia menyusu botol

7 Balas

Setahun dah cerdik sis. Kalau ajar nanti nak kena cerai botol lagi 😅 Sis bg dlm sippy cup ka, botol straw hat comel2. Awal2 nak ajar tu struggle sikit la, insyaAllah lama2 okay nanti. sy setahun ajar minum susu full cream kotak tu. Dia dah boleh accept susu full cream slowly cerai susu badan & ajar tido sendiri. Ini saya laa. Apa2 depend pada keadaan sis.