Nak latih anak susu botol

Anak sy dah nak masuk 5 bulan. Masa 4 bln 2 minggu saya perasan anak macam tak cukup susu. Tiap kali susu badan, 5 minit lepas tu dia meragam sambil tarik2 puting susu. Tu tanya tak cukup susu ke? Saya ada try bagi formula. Dia tolak 😢 letih mental ni tiap kali susu badan dia meragam. Saya dah try guna bermacam botol tapi tak tau mana yg okay. Sbb tiap kali bagi susu formula mesti dia buang. Kesian dekat anak, rehat saya pun tak cukup terpaksa dukung dia bawa jalan keliling rumah baru dia okay tak nangis. Helpss!! Apa perlu saya buat?

3 Balas

try guna puting pigeon. mcm qnk sy mse pntg je dy isap botol lps msuk 1 bln smpaila skrg 4 bulan dy xnk isap botol. mcm2 botol dh sy beli. lpstu sy try beli bootol pigeon. mula2 sy try suap dy guna cawan kecik lpstu sy nmpk dy cm blh mnum susu fm skit2. sy try sua botol susu dkt mlut diq. dia mnum tp sikit2 dy mnum. siap nk bljr pegang dh.. tp husb suruh bg susu bdn ltk dlm botol. skrg tgh cubq pqm bnyk2 bg diq mnum dlm botol plk. sy igtkn nk bg jgk dy minum dlm botol tkt nnti dh bsr dy jd ssh plk nk ajar.. puting botol pigeon lembut sgt. kena try n error sis. kalau dy blm sedia nk mnum dlm botol try bg dgn cup kecik. sy pakai cup ubt batuk. tuang skit bg dy mnum. sbb mse kt hospital sy tgk nurse bg dlm bekas kecik bg baaby mnum susu .

awak ada try picit puting tak lepas dia menyusu tu, kalau masih keluar, maksudnya susu ada, bkn sebab tak cukup susu.. kalau nak tahu lagi, boleh try pam tgk berapa banyak dapat..

1y ago

Lepas 5 minit menyusu mcm tu sy mmg ada picit lagi2 time dia meragam, sbb risau xda susu. Kadang tu ada jak susu bila picit tapi ntahlah. Naik pening kepala kalau dia dah meragam.

dh try guna pigeon peristaltic plus wideneck..ank sy ok, dia terima puting botol ni..