siapa kt sini anak dia masa newborn colic

anak sy colic tapi bkn colic yg kerap kembung tuuu tauu. dia nk tidur senang (sbb ada ambik sesi dgn kaunselor tidur baby) so sy tahu teknik nk tidurkan baby. sy ambik pon sbb hampir 2minggu yeee sy nangis mlm sbb ank tknk tidur. skrng dah tahu teknik nk tidur ank mental sy dah ok sikit,tenang sikit lh sbb ank tak nangis mlm,cuma akn nangis kalau dia nk susu and lampin penuh je. TAPI YA ALLAH PENAT YE, sbb ank taknak tidur kt cot dia nak skin to skin. dia nak tidur biar sy pangku huhu. sy dapat tidur sehari 3jam jeee sbb pangku ank siang sampai mlm, dpt letak ank kt cot pon kjp ii je pastu dia cpt tersedar,dpt time tuu nasib baik dia akan lena kt cot dia. ank korang colic sampai genap umur 3bln tak? ke seblm 3bln dh hilang? cerr cerita pengalaman korang biar sy dpt tahu mcm mana korang handle anak colic

siapa kt sini anak dia masa newborn colic
1 Balas

Mcm mne teknik tidurkan bby sis.?

8mo ago

awak blh tgk tiktok teknik cuddle cure( utk newborn ) sy tak pakai buai just guna teknik tuu je alhamdullilah ok senang tido. tapi kalau dh buat pon ank sy still meragam sbb baby dh terlampau penat sy tenangkan dia dulu cth guna puting( just utk nk tidokan dia bkn pakai 24jam) atau bagi susu baru sy sambung buat cuddle cure tu. baby sy kadang mlm nk kena pegang taknak letak kt tilam so layan je lah kadang mood dia baik dia tido je kt tilam