suka hati je nak bg makanan dekat baby .

anak sy baru 2 bulan .. sy ni risauu jee kalau pergi ruma mak mertua .. bukan apaa . sy happy jee seronok je diaorg layan ank sy elok .. cuma tu laaa .. suka2 jee bg anak sy makan . mcm smlm kat ruma mak mertua ada durian . dia suruh suami sy bg anak sy rase . nasib laaa suami sy tak bg .. sy besar kan mata dekat suami . tandanya tak setuju .. lepas tu byk kali suruh bg air kosong . sy terus ckp .. nurse dengan doctor tak bg .. teruss diaaa tak tanya da .. tp masih suruh suami bg .

50 Balas

Ya Allah..baru 2bulan kot. bukan 2 tahun..Sian baby teringat anak sendiri pulak. saya dulu mertua suap kuih dekat anak umur setahun pun saya dah sedih.terus saya jeling2 suami..pastu suami la cakap elok2.. alhamdulillah mertua ok boleh terima.kalau 2 bulan tak tahu la..nangis kot😢

Mak mentua sy pon selalu ckp bg air kosong.. Berapa kali sy dh jelaskan baby tak boleh minum air kosong. Sampai satu tahap sy terpaksa bg artikel dr doktor. Tp tu pon x faham lagi. Susah kan nk ckp. Kalau lbh berdosa. Sy cuma elak kan anak sy berdua dgn mak mentua. Tu jek cara nya.

😳 apakah.. maaf nk ckp, knp mil kamu bodoh sgt.. durian tu bukan panas ke utk org dewasa..lagi kan baby.. walaupun dia bergurau sekali pun.. or suruh calit sikit kat lidah dia pun is Big No.. bab air pula dia x tahu ke awk bf 🤨.. lainlah bb minum fm.. 🤦‍♀

geram nya dgn sesetengah org tua ni . buat mcm pandai smua benda je , smua dia nk paksa ikut cara dia . kalau bdk tu mati ke sakit ke pstu nnt buat tk bersalah ckp nk buat raso2 pstu ckp dorg dlu2 ok je . mcm tkde otak eee geram

uit jgn la. awak kena perhatikan. cari fakta berkaitan ni kemudian tag husband awak. supaya bila pergi rumah in law awak dia boleh bgtau siap2. baby bawah 6bulan hanya boleh minum susu ibu atau fm sahaja ya. usus baby masih tak kuat.

2y ago

betul tu kena belajar sama2. allah, awak cuma cari artikel yg budak bawah 6bulan di beri makan/minum jadi apa. mean maksod saya kesan dia. nk soh tunjuk dkt mak mentua awak bg dia paham

sama la dengan bekas mertua saya sis..siap suapkn gula2 lg sis..alsan ksian anak lapar x da nak bg mkn..laki pun dok sokong..marah saya klau tengking mak dia...🙄 sya tgking pun sbb kn skli dua jdi ye..berkali2 jadi...sabar saya dah habis dah

Xpe sis. Buat yg terbaik utk anak sis. Org ni kdg dia xde ilmu. Apa yg dia tau berdasarkan pengalaman lalu. Jd sebab tu dorg jd mcm tu. Kita pula, ada cara kita nak besarkan anak. Just focus pada cara kita.

Susah kan dgn in law ni..bkn kita tak nak hormat tp tulaa prngai kkdg buat kita panas.haritu tokwan nya siap suap baby saya 9m eskrem..bdk tu baru dischrged dri bronchitis..tak ka ngamuk saya kat situ😫

Seeloknya nasihat baik2 klu x jalan jgk elakkan bg ank lama2 dlm jagaan org lain paling elok xpyh bg pegang lgsg esok yg sakit anak kita sis sy faham sbb sy pon ibu ank kita tgjwb dan hak kita

Allahu, risau betul..sis kena btul2 pantau ank,n sllu pesan kt suami jgn bg sape2 suapkan mknan kt ank...xpsl nnti krna ssuap mknan,ank merana tggung sakit seumur hidup nnti,😥