tukar susu formula

anak sy 5 bln dh.. sejak lahir memang dh campur susu formula n bdn.. dia minum dutchbaby n alhamdulillah, okeyy.. tp sejak beberapa mggu yg lepas, dia start muntah selepas minum susu( biasanya sekali sahaja, mlm sebelum tidur@bgn pagi ) lepas tu biasanya dia poo² sekali sehari tetapi sekarang 3 kali sehari dan najisnya agak cair ( namun warna najisnya okey ) .. dia menyusu pun agak kurang.. sepatutnya dia mebyusu 5 oz namun 4 oz pun kadang² tak habis.. patut atau tidak saya tukar susu formula dia?

1 Balas

Berak ok rase x perlu tukar susu lain. Ataupon try n error dulu