Anak 4bulan

Anak sy 4b6h, then baru dua tiga hari dpt mniarap tp blm spnuhnyaa laaa ,cuma sy prsan start diaa bljr mniarap cara minum susu pn mkin lama mkin kurg..harini dari pkul5 pagi smpai pkul 10pagi minum 2.5oz..then skrg pkul 11 jumlhnya minum 5oz shja (6jam)..pampers pn tiap kli tkr ringn mcm xkncing..knp yee

1 Balas

Maybe nak ringankan badan . Selera budak memang kadang turun naik lagi bila dia dah start beraktiviti . Fokus anak dah tak 100% pada makanan je . Kegigihan dia nak belajar sesuatu atau main akan ganggu fokus makan dia .

5y ago

Aah . Anak saya pun kalau balik rumah mertua dia kurang makan , banyak benda dia nak usik jadi lupa makan