Bf waktu jalan2

Hi. Anak sy 2bulan. Fully bf. Taknak bottle n pacifier lgsung. Kalau keluar jalan2 kdg2 jadi payah bile pergi tempat yg xdk feeding room. So sy akn bf dkt dlm kereta shj.. klau siang die akn myusu 2jam skli. tp kdg2 tgh2 jalan pon die nk myusu n mngis dkt org rmai. Bby sy jenis nngis kuat n pyh nk tenangkn.. sy xprnah bf dkt public lg sbb segan.. okay je ke klau bf dkt public mcm dkt kedai mkn ke?? Sbb sy mmg sntiase bwk nrsing cover..

8 Balas

saya pon baby bf, n saya bwak nursing cover, so bila baby nk nyusu je mmg terus pakai n dduk je mana2 n bagi, dia dh tenang bru teruskan jalan2 balik, saya bt dunno je klu yg pandang xselesa dan sebagainya sebab bkn saya bog*l pon, saya cover saya menyusu org lain pulak yg xselesa poodaahh 😂, kita kena normalize mommies yg menyusu di tempat public, xyh nk pandang mommies tu or comment xtahu malu ke ape ke, as long as cover dengan baik n x mengganggu org so teruskan aje hihi

4mo ago

dulu sy antara org yg rasa 'apa la nk myusu kt public even guna cover, maluuu' .skrg sy dh insoffffffff ya tuan2 puan2...anak jnis high need..myusu kdg sjam2 skali atau 2jam sekali .dh kalau kt luar, if jauh dgn kereta, xde feeding room, nk xnk kena jg mysu kt mana2 yg boleh .Allah..kata2 makan diri..smga Allah ampunkan dosa sy

pendapat saya, asalkan bertutup penuh, baby pun bukan jenis duk main selak2 nursing cover tu, boleh je. memang itu fungsi nursing cover tu. baby pun kecil lagi, 2 bulan kan. bila tutup dengan nursing cover tu memang tak nampak apa pun. kalau sis segan, boleh pilih meja yang tersorok sikit dan duduk menghadap ke dalam, hadap dinding ke etc. jangan duduk depan pintu kedai atau menghadap ke kaunter pula.

Boleh sis. Segan sebab tak biasa. Dulu sy pun mcmtu. Praktis make perfect. Sy biasa pakai bj nursing yg senang nak selak. Standby nursing cover, jgn tggu smp baby nangis kuat, kita boleh agak timing feeding baby. Biasa sy tak keluar lama2. Nak2 anak high demand. Keluar kejap je. Keluar lama lps baby 6bulan sbb masetu baby dah boleh makan.

dulu sy bf je kat kedai makan mall pun.tak pernah lg kena tegur takboleh ke orang tengok ke.. tp kalau ada peluang gi nursing room.. sy pakai nursing cover buat sendiri dr tudung je, so tak obvious sgt pun

enabling breastfeeding everwhere. Jangan segan, guna ja nursing cover. i tak kisah pun, i nak bf anak i bukan telanjang buat benda tak betui.

pakai nursing cover....so xde masalah....sis pon kena biasakan pakai bju nursing friendly so mudah nk menyusu ank bila2 yg dia perlu

Ok saja saya akan duduk di kerusi paling tersorok dan if possible, duduk tepi dinding. So boleh cover kalau terselak.

Okay awak. Tiada masalah. Anak saya dah 1y10m, saya still lagi bawak dan pakai nursing cover bila berjalan.