Tolong Ibu Ibu semua 😩😭

Anak sulung berumur 1tahun 6 bulan. Saya dan suami merancang sendiri. Bulan lepas suami “lepas dlm”. Selalu nya lepas luar. Bulan ni tunggu period dah lewat 6 hari. Check upt tengok2 naik double line. Tak sangka yg bersama bulan lepas tu boleh lekat. Perasaan ni taktahu na gambarkan, terkejut sgt. Sbb tak jangka seawal ni pregnant semula. Saya expect anak sulung 3 tahun baru na plan pregnant semula. Memang ni rezeki dari Allah utk kami sekeluarga. Tapi perasaan ni rasa mcm sedih, terkejut sbb risau ta boleh handle baby dgn akak dia yg baru nak menginjak 2 tahun lebih masa baby ni bersalin nanti. Tapi org2 di sekeliling mmg ade bertanya. Bila nak tambah baby? Bila nak bagi kakak tu ‘teman’? Kawan2 yg anak sebaya dgn anak Sulung ni pun kebanyakkan nya dah mengandung dan beranak semula. Tapi bagi saya macam terlalu awal. Bagi ibu2 semua normal ke pregnant semula time2 mcm ni? Normal Ke pregnant semula jika anak sulung baru 1tahun6bulan? Tolong bagi pendapat yg positif bagi saya rasa tenang. Sbb perasaan saya sekarang rasa resah aje. #ingintahu #pleasehelp

44 Balas

sy ceaser ank sulong dn rancang sndri jgk.last2 sgkut mase bby 1thn 1bln.alhamdulillah skrg dh 11thn & 9thn.even 1st ceaser,excited nk bg adik pd si abg.yg ke2 normal,lpas 4thn dpt adik ceaser lg sbb GDM.skrg dh 5 thn bru lekat yg 4th 10w.yg ke4 ni x plan pon nk ada igtkn ckup 3 je.tp still excited wlopon x rncg nk ank.x pnh x xcited klo nk dpt ank baru.yg ni last sbb doc nk ceaser n ikat terus.ank ni anugerah & rezeki.🥰🥰