breast feeding ketika hamil

Hi mummy2 semua..sy br sahaja disahkan hamil 5w dan sy masih menyusukan ank sy yg berusia 16bulan..boleh x mummy2 yg ade pengalaman mcm situasi sy share pengalaman tersebut berkenaan tenaga mummy,pemakanan dan sebagainya. Saya memang dah niat nak menyusukan anak sehingga umur 24bln? tq

3 Balas

Hye... Saya hamil anak no.2 masa anak pertama umur 1thn 9bln... Masa tu dia still bf... Memang niat nak dia bf sampai 2thn... Lepas dapat tahu hamil, setiap kali nyusu saya selalu cakap kat anak, "takleh nyusu banyak2, kena simpan susu sikit untuk adik... Nanti dah dah takleh nyusu, bagi adik pulak, kakak dah besar, minum dalam cawan pulak." Setiap kali nyusu saya cakap... Malam2 tidur saya sulam dengan air masak, isi dalam botol letak di kepala... Lama2 anak dah terbiasa sampai dia sendiri taknak nyusu... Alhamdulillah dia berhenti sendiri sebelum saya bersalin... Sekarang ni kadang kalau ada susu banyak saya pam bagi si kakak minum... Insya Allah... Semoga urusan sis dipermudahkan

Mkn benda yg bole tambahkan susu badan

Mkn mkanan yg boleh menambahkan susu

4y ago

Ok sis..sy br beli kurma merah ngn longan kering td.. Persediaan nk start ganti puasa nextweek..harap susu dan tenaga sy maintain je ketika berpuasa😊